Hőszigetelés

Hőszigetelés ipari alpinista módszerrel

Hőszigeteléssel bent tarthatjuk a drágán előállított meleget, és megvédhetjük lakásunkat a nyári melegtől. A hőszigetelő (dryvit ) vakolat rendszereket alpinista technikával is felhordhatjuk, ott ahol nem gazdaságos az állványzat felszerelése.
Meg kell említeni, hogy nem csak a falakon van hőveszteség, hanem nagyobb mértékben a tetőn keresztül is (kb. 40%-ban) veszíthetünk hőt, így a tető hő szigetelésre is nagy gondot kell fordítani.
A lapos tetők palaőrleményes vízszigetelés alá is helyezhetünk a hőszigetelést, ez viszonylag kis anyagi ráfordítással, nagy megtakarítást és jó hőérzetet eredményezhet.
A lapos tetők szigetelése közben (2m magasság felett) is bevizsgált és rendszeresen ellenőrzött alpinista testhevedert kötelező használni, kötélbiztosítással.
Az ilyen munkát csak alpinista végzettséggel rendelkező szakember végezheti.

Dryvit hőszigetelés: a rosszul szigetelt házfalakat utólagos „dryvit” hőszigeteléssel látjuk el. A dryvit hőszigetelés a következő:
A falazatot a lehámló vakolattól veszély mentesíteni kell, majd ragasztóval és dübelezéssel austroterm, (más néven hungarocell) vagy kőzetgyapot hőszigetelő anyaggal vonjuk be az épület falazatát. Ezután ágyazó habarccsal ragasztjuk rá a dryvit hálót. Az így elkészített felületre tetszőleges vakolatot képzünk. Az épület falazatának megfelelő hőszigetelő anyag vastagságát, táblázatból választhatjuk ki.