Főoldal       Munkatársaim       Referenciák       Elérhetőség
Durni Pál     
 
06 30 900 4238

Miért jó megoldás az ipari alpinizmus?

Az ipari alpinista az alpin technikához kiválóan értő, alpinista vizsgával rendelkező szakember, aki kötéltechnikával, dolgozik az épületeken, nagyméretű gépeken (például darukon), antennákon, tetőn, (veszélyes munkahelyeken) vagy egyéb, más módszerekkel nehezen hozzáférhető helyeken.

Ipari alpinista alkalmazásával elérhető, hogy pl. vakoláshoz, kültéri festéshez, reklámfestéshez, csatorna, javításokhoz stb. nem kell felállványozni az épületeket. Ezért ezzel a gyors és költségkímélő módszerrel végezhető el az egyébként is veszélyes munka.

Alpinista munkát előírás szerint mindig minimum kettő, de némely speciálisan veszélyes esetben, három vagy több alpinista végezheti

Az alpinista munkavégzés közben két kötelet használ melyeket az arra alkalmas helyhez, tárgyhoz rögzít. Az egyik kötelet ereszkedéshez, a munka területének megközelítéséhez használja, a másikat biztosításra, a váratlan veszélyhelyzetek kivédésére. Az alpinista szerszámok csak CE minősítéssel rendelkező, időszakosan (félévente) bevizsgált munkaeszközök lehetnek. Az alpinista, végzettségét igazoló igazolvánnyal, orvosi alkalmassági igazolással végezhet munkát. A fenti és a többi ide vonatkozó szabály betartásával, az alpinistára leselkedő veszélyek elkerülhetőek.

Ipari alpinista technológiával elvégezhető emeletes házak, házfalak veszélymentesítése, növényzetének karbantartása, futónövények eltávolítása, és az ehhez hasonló munkálatok.